TAMOP-3.2.3

TÁMOP-3.2.3/A-11/1-2012-0058

Az Új Széchenyi Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében lehetőség nyílt az „Építő közösségek” 3.ütem – A) közművelődési intézmények a kreatív iparral kapcsolatos alapkompetenciák fejlesztését elősegítő új tanulási formák szolgálatában c. pályázat keretében kidolgozott, két évet felölelő program pályázatként történő benyújtására a kiíró szervezet felé.

A konstrukció közvetlen célja az intézmények alkalmassá tétele a kreatív iparral összefüggő tevékenységek, közösségek fenntartható működtetésére, az új tanulási formák alkalmazására, a környezeti nevelés elősegítésére a gyermek- és ifjúsági korosztály számára, a helyi értékeket hordozó területekhez kapcsolódóan előállított, a kompetenciafejlesztés végeredményét képző produktumok létrehozása.

 

A József Attila Közösségi Ház és Könyvtár által benyújtott „Válaszutak…” c. pályázat tartalma pozitív elbírálásban részesült, melynek következtében a tervezett program megvalósítására 19.482.293 Ft-ot nyert az intézmény, 100 %-os támogatási intenzitással.

A program kiemelten az általános iskolás korosztály számára valósít meg nem iskolarendszerű, az oktatást kiegészítő, használható és alkalmazható tudást megalapozó kompetenciafejlesztő műhelyfoglalkozásokat. 
A projekt célja, hogy a közművelődés a helyi közösségek hagyományaira és igényeire, továbbá a mindenkiben fellelhető tehetségre alapozva korszerű, alkalmazható informális és nonformális úton megszerezhető, korlátlanul továbbfejleszthető tudást nyújtson az érdeklődők számára. 
A tanórán kívüli műhelyek keretében a gyermekek nemcsak megismerkednek a hagyományokkal, lehetőségekkel, de sikerül azok mestereivel is megismertetni őket, érdeklődést ébreszteni bennük a tárgyalkotás, a kézművesség mesterfogásainak elsajátítása iránt, képessé válnak a megtanult ismeretek gyakorlati alkalmazására, s így részesévé válnak a falu mai kor igényeinek is megfelelő értékmentő és értékteremtő munkájának.


A tervezett projekt megvalósítási ideje: 2012.szeptember 01 - 2014. 06.30.

A foglalkozások heti 2 alkalommal zajlanak a megújult közösségi ház klubhelyiségeiben.

A program szeptember második felében kezdődik és május végén zárul, kivéve a média műhelyt, akiknek még lesz feladatuk június elején is.

A kapott támogatás magában foglalja a foglalkozások anyag- és eszközszükségletét, a foglalkozásvezetők díját, valamint a kötelezően megvalósítandó kiegészítő programok képviselőinek tiszteletdíját (pályaorientációs tanácsadó által biztosított tréning, kreatív ipar mestereinek tájékoztatója-, gyakorlati bemutatója (népművész, gyöngyfűző mester, kosárfonó mester, építészek, média szakemberek), továbbá a gyermekek alkotásait bemutató záró kiállítás költségeit, a programok honlapon való folyamatos megjelenítésének költségeit.


Tervezett programok:

3 kreatív területen (kézműves, építészet, elektronikus sajtó) 4 foglalkozás-sorozat (kosárfonás, gyöngyfűzés, építészet, elektronikus sajtó) 2 tanévben történő megvalósítása.

Foglalkozásonként a csoportvezetők:

Fűz-de” kosárfonó műhely: Farkas Zoltánné játszóházvezető/tanító

Igazgyöngy” gyöngyfűző műhely: Tóth-Kelemen Erzsébet gyöngyfűző mester

Kuckó” építészeti műhely: Kardos Imre építészmérnök

Firk-ÁSZ” elektronikus sajtó műhely:

Csányi Mónika művelődésszervező/médiakommunikátor

A foglalkozások a résztvevők számára ingyenesek, az eszközöket, felhasználandó anyagokat (fűzvessző, peddignád,  gyöngyök, makettek anyagai, fotózás kellékei, stb.) a pályázati támogatásból biztosítjuk a gyermekek számára.

Jelentkezni a Közösségi Házban (kultura@zsombo.hu) vagy a foglalkozásvezetőknél lehet.

A foglalkozások menete, eseményei, élménybeszámolói,  a résztvevők bemutatkozása nyomon követhető a www.zsombo.huhttps://sites.google.com/site/epitokoezoessegek/  honlapokon.

 


«« | « 2/4 » | »»

TÁMOP-3.2.3/A-11/1-2012-0058 – „Válaszutak…” c. program II.

2013-10-18

Második évadát éli a József Attila Közösségi Ház és Könyvtárban az Új Széchenyi Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében pályázati támogatást nyert „Építő közösségek” 3.ütem – A) közművelődési intézmények a kreatív iparral kapcsolatos alapkompetenciák fejlesztését elősegítő új tanulási formák szolgálatában c. pályázat keretében kidolgozott, két évet felölelő program.

részletek
TAMOP-3.2.3 - előadások 2013-2014

TAMOP-3.2.3 - előadások 2013-2014

2013-10-08

A József Attila Közösségi Ház és Könyvtár a TÁMOP-3.2.3/A-11/1-2012-0058 sz. "Válaszutak..." című projekt keretében várja a programban résztvevő gyermekeket és az érdeklődőket előadásaira.

részletek
TAMOP-3.2.3 - Események 2013-2014

TAMOP-3.2.3 - Események 2013-2014

2013-10-07

A TAMOP keretében szervezett előadások és gyakorlati foglalkozások időpontjai.

http://kultura.zsombo.hu/galeria

További info: http://kultura.zsombo.hu/galeria/tamop323-rendezvenyek

részletek

Kuckó 2013-2014

2013-09-10

"Édesapám jó szemű, ügyes kezű kőműves mester volt. Már gyerekként nagyon büszke voltam rá,látva a sok házat, ami a keze alatt született. Az ÉPÍTÉS számomra természetes érzéssé vált, mindig is ebben a témában gondolkodtam. Gyerekként házakat terveztem és gondolatban fel is építettem őket..."

részletek

"Firk-ÁSZ" - videók

2013-07-21

A Média műhely tagjai által készített videók.

részletek
«« | « 2/4 » | »»