Egyesületeink

 

 1/2 » | »»

Garaboly Táncegyüttes - Csoóri Sándor pályázat

2021-01-28

A Garaboly Táncegyüttes 2019-ben a József Attila Közösségi Ház és Könyvtár közreműködésével  500.000 Ft pályázati támogatásban részesült az Emberi Erőforrások Minisztériuma – Csoóri Sándor alap támogatásával.  A pályázati összeg segítségével lehetősége nyílt saját viselet vásárlására. Egy alap viselettár került beszerzésre a támogatási összegből.

- 10 darab somogyi röpi (blúz) és kötény

- 4 db somogyi fiú ing

- 4 darab somogi fiú mellény

- 4 darab alsószoknya

Bokréta Dalkör Egyesület - Csoóri Sándor pályázat

2019-07-29

Bokréta Dalkör Egyesület

A zsombói Bokréta Dalkör 2001-ben alakult a helyi nyugdíjas klub énekelni szerető tagságából. Rendszeresen és tevékenyen részt vesznek Zsombó Nagyközség kulturális életében, falunapon, hurka-kolbász töltő versenyen, egyéb társadalmi eseményeken.  A népdalok éneklésével a népzenei hagyományőrzés mellett céljuk a magyar népzenei kultúra megismertetése és megszerettetése a fiatalabb generációval. Fontosnak tartják, ha műsorukkal örömteli perceket tudnak szerezni közönségüknek.

Részt vesznek KÓTA népzenei minősítőn, KI-MIT-TUD-on. 2009-ben több ezüst és arany minősítés után Aranypáva díjat nyert a dalkör.

Orosházán 2016-ban és 2018-ban Arany fokozatot értek el.

2019-ben Szegeden a Népek Tánca – Népek Zenéje KI-MIT-TUD döntőjén Arany minősítést kaptak.

Rendszeresen fellépnek helyi és a környező települések rendezvényein, valamint több határon túli népzenei együttessel pl. Ipolynyék, Tornyos, Oromhegyes, Kispiac, Máriafölde is baráti kapcsolatokat ápolnak.

Ez évben is megrendezték a már hagyományossá vált dalos találkozójukat, melynek kísérő rendezvénye a borverseny.

Megalakulásuktól kezdve 14 éven keresztül Kopasz Gyöngyi látta el a dalkör vezetői feladatait, azonban 2015 őszétől Pálnik András vette át a népdalkör szakmai irányítását, aki citerán kíséri a dalkört.

A Dalkör 2017 márciusától egyesületté alakult, Bokréta Dalkör Egyesület néven.

2018-ban a József Attila Közösségi Ház és Könyvtár közreműködésével a Csóri Sándor pályázaton nyertek 1.000.000 Ft támogatást. A pályázati támogatás nagyban segítette a Bokréta Népdalkör fejlődését.

Az elnyert összegből eljutottak a XV. Dél-Alföldi Népdalköri találkozóra. Biztosítva lett a népdalkör-vezetői feladatok ellátásának díjazása 40 alkalommal.

A népdalkör tagjai számára új fellépőruha készült, mely a támogatás nélkül még évekig nem valósulhatott volna meg. Már az új fellépőruhában vehették át kulturális munkájukért a Zsombó Nagyközség Önkormányzatától a Zsombó Nagyközségért Emlékérmet.

A Bokréta Dalkör Egyesület vezetője Polyák Pálné.

 

Zsombói Szépkorúak Egyesülete

Képviselő(k): Kálmán Ferenc, elnök
Típus: Társadalmi szervezet
Cél szerinti besorolás: kulturális tevékenység
Cél leírása:Társasági élet folyamatos biztosítása az egyesület tagjai vagy bármely érdeklődő számára, megőrizni a népi és helyi kulturális hagyományokat.
Országos nyilvántartásbeli azonosító:1168 / 2010
Jogerőre emelkedés dátuma: 2010. április 29.
 

Összefogás Zsombóért Közhasznú Egyesület

Képviselő: Dr. Nagy Péter, elnök
Típus:Társadalmi szervezet
Cél szerinti besorolás:egyéb
Cél leírása: Zsombó község szellemi és anyagi javainak gyarapítása, lakosai életkörülményeinek javítása, településfejlesztési programok támogatása.
Országos nyilvántartásbeli azonosító: 905 / 2008
Jogerőre emelkedés dátuma: 2009. május 30.

"Szivárvány" Zsombói Nagycsaládosok Egyesülete

Képviselő: Gyuris László elnök
Típus: Társadalmi szervezet
Cél szerinti besorolás: szociális tevékenység
Országos nyilvántartásbeli azonosító: 39489 / 1997
Jogerőre emelkedés dátuma: 1997. szeptember 10.

 1/2 » | »»