Zsombói Szabadtéri

Kedves Közönségünk!

Engedjék meg, hogy bemutassam a Zsombói Szabadtéri Színpad 2017-es nyári műsortervét, amely három, teljesen különböző hangulatú helyszínen gazdag kínálattal várja Önöket. Az előadássorozat a július 7-én és 8-án bemutatásra kerülő, Lúdas Matyi című musicallel indul, Látó Richárd, zeneszerző és Korognai Károly, szövegíró feldolgozásában. A Rózsa Sándor Csárda előtt felépülő, hatszáz férőhelyes, tribünre épített nézőtéren kivételes élményre számíthat az idelátogató, ahol a hangulatos épület a környező erdővel kiegészülve természetes amfiteátrumot alkot. A helyi Sport és Szabadidő Központ festői környezetben ezerötszáz férőhellyel és fedett színpaddal várja önöket összesen hat alkalommal. Itt elsőként az Experidance együttes lép fel július 21-én az Én, Leonardo, a Fény Születése és 23-án a Nostradamus, Világok Vándora című előadásokkal. Július 29-én a Száztagú Cigányzenekar koncertjén a Balkan Fanatik lép fel vendég együttesként a Mayossa Táncegyüttes néptáncosainak közreműködésével. Majd augusztus 4-én, 5-én és 6-án a Csókos asszony című operettet láthatják, a főbb szerepekben Balázs Péterrel, Oszter Sándorral, Mahó Andreával, Király Attilával, Járai Mátéval és - érdekességként - Gundel Takács Gáborral. Végül augusztus 11-én, harmadik helyszínként, a Piactér mediterrán stílusú enteriőrjével 250 férőhelyes nézőterével könnyű desszertet szolgál fel önöknek egy, a hely hangulatához illő könnyű, nyáresti vígjáték formájában. Nemcsak a legjobb tudásunkhoz párosuló igyekezetünkkel, de Zsombó teljes vendégszeretetével várjuk önöket immáron ötödik alkalommal.
 
Hajdu Lajos, igazgató
 
 
 
Az előkészület alatt álló musical Látó Richárd zeneszerző és Korognai Károly szövegíró munkája nyomán ősbemutatóként lát napvilágot. Az alkotók elképzelései szerint, megőrizve a magyar kultúra ezen kivételes remekművének patináját, a darab mai hangon szólal majd meg, sok humorral, szerelemmel; és persze az igazság erejével. Háromdimenziós megjelenésben fedezhetjük fel a mindannyiunk által szeretett Dargay Attila- rajzfilm képi világát. A helyi „Rózsa Sándor” csárda a maga, Fazekas Mihály korát idéző hangulatával az elmúlt nyáron bebizonyította, milyen izgalmas szabadtéri háttereként képes szolgálni az őt körülvevő erdővel együtt egy jól megválasztott színházi produkciónak. A szereplőkkel együtt felvonuló tánc- és énekkar, valamint a musical zenéje mellé betársuló cigányzenekar és rezesbanda mellett pikáns hangulati kiegészítőként jelenik meg az előadásban egy vidéki kúria teljes állatháztartása. Közöttük láthatjuk természetesen Matyi gágogó, szárnyas kedvenceit.
 
 
 
Zseniális művész, látnok tudós, nagyratörő építész, de milyen EMBER volt Leonardo da Vinci? Miből élt, kit szeretett, hitt-e Istenben? Az ExperiDance Production új táncjátéka ezeket a kérdéseket tárja fel, bemutatva a Leonardo életút kevésbé ismert, ellentmondásosan izgalmas epizódjait… Leonardo da Vinci, a reneszánsz hérosz, kirobbanóan sokszínű tehetségével örökre felszabadította gondolkodásunkat – de nyughatatlan elméje sötét oldalán számtalan befejezetlen művet, céltalan sodródást és magányt találunk. A zseni anatómiáját mutatja be most az ExperiDance Production a legszabadabb művészet, a tánc segítségével egy lélegzetelállítóan látványos új produkcióban. Az Én, Leonardo Román Sándor koreográfiájával, Meskó Zsolt rendezésében és Czomba Imre zenéjével az idén 15 éves ExperiDance Production 15. egész estés táncjátéka.
 
Producer: Vona Tibor
Jelmeztervező: Debreczeni Ildikó
Zeneszerző: Czomba Imre
Író, díszlettervező, rendező: Meskó Zsolt
Koreográfus: Román Sándor
 
 
 
A Nostradamus – Világok vándora igazi örömjáték, amely az ExperiDance-repertoár leglátványosabb koreográfiáit csavarja meg úgy, hogy a darab egy nagy időutazássá válik országokon és korokon át. A történet szerint Nostradamus egy időutazós világkörüli útra viszi csalfa feleségét, hogy a kedvében járjon és megmutassa neki: lám, minden jóslata valóra vált. Az úton velük tart Nostradamus két tanítványa, a feleséggel mindig kacérkodó néma bűvész, és a mindig stréber mitugrász tanítvány is. Eljutnak Ausztráliába, Indiába, a gésák és szamurájok országába, Japánba. A spanyol virtust és az orosz jókedvet is megtapasztalják a főszereplők, sőt még egy focimeccset is megnéznek Brazíliában. A nagy utazás történelmi korokon is átível: Egyiptomban tanúi lehetnek Kleopátra és Julius Caesar szerelmének, találkoznak Kopernikusszal, Erdélyből Drakula miatt utaznak sietve tovább, Amerikában pedig Elvis énekel nekik. Végül természetesen Európa szívében, Magyarországon lelnek hazára főhőseink.
 
Koreográfus: Román Sándor
Producer: Vona Tibor
Rendező: Pozsgai Zsolt - Román Sándor
 
 
 
Rendkívüli zenei, színpadi elképzelést valósítunk meg ennek a produkciónak a megszervezésével. Ez a két együttes ilyen formában, közös koncerten eddig még soha nem lépett fel. A nyári menüsorban igazi pezsgő forgatagként fog szerepelni 60 tagjával a „Mayossa”, a maga helyi, jellegzetes ízét adva ehhez a remekbeszabott desszerthez, melyet a két országos hírű zenekar szolgál fel. Utoljára tizenöt esztendővel ezelőtt szerepelt ebben a régióban a „Száztagú Cigányzenekar”. Akkor egy, a mostanihoz hasonló, a „Boban Marković Orkestar”-ral életre hívott közös fellépésen a 2001-es Szegedi Szabadtéri Játékokon. Hogy utoljára, ez a megállapítás persze csak akkor igaz, ha nem számítjuk, hogy a „Száztagú” a legutóbbi nyári programban szintén szerepelt Zsombón az Experidance együttes Fergeteges című előadásában. Valamennyi korosztálynak, akár közös családi programként is nem mindennapi élményt nyújt majd ez az egyedi szabadtéri színházi vállalkozás.
 
 
 
Zerkovitz Béla munkásságának ez a brilliáns, mindenki számára szerethető ékköve ott található a magyar operett irodalom világszerte elismert, egyedülállóan gazdag kincstárának egyik legdíszesebb polcán. Ezt a népszerű, a klasszikus-és a könnyűzene határán táncoló zenés színházi műfajt az elmúlt száz esztendőben semmilyen, a hazánkon átvonuló történelmi, politikai hatás, vagy trend, ízléshullám nem volt képes a nézői igények palettájáról letörölni. Sőt! A felnövekvő generációk, így a mai fiatalok között is ott sorakoznak az újabb és újabb hódolók. Ennek a megkerülhetetlen igénynek engedelmeskedve mutatjuk be ezt a művet olyan szereposztásban, melyet többek között Oszter Sándor, Balázs Péter, Mahó Andrea, Király Attila fémjelez. A produkció érdekessége, hogy Salvatore, a komornyik szerepében Gundel Takács Gáborral találkozhatnak a nézők.

További információk:

József Attila Közösségi Ház és Könyvtár
6792 Zsombó, Alkotmány u. 1.
Tel: 62/595-560 
E-mail: program@zsombo.hu
 
www.zsomboiszinhaz.hu
www.facebook.com/zsomboiszabadteriszinpad/
 
Nyitvatartás:
Hétfő: 14-20
Kedd: 8-12, 14-20
Szerda: 8-12, 14-20
Csütörtök: 8-12, 14-20
Péntek: 8-12, 14-20
Szombat: 9-12